Management Software

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-02-2011

DCFM Discovery: Fabric is actively reconfiguring (unstable)

Hello,

I'm trying to setup dcfm (10.4.3) in my SAN, but whenever I try to discover my Fabric switches I get an error: Fabric is actively reconfiguring (unstable).

Tried different switches, different fabrics and older versions of dcfm but the error remains.

Does anybode know possible causes of this message?

Thanks,

Marco Hogeveen.

Occasional Contributor
Posts: 14
Registered: ‎10-17-2004

Re: DCFM Discovery: Fabric is actively reconfiguring (unstable)

Hi Marco,

If I am correct, you normally get this error if one of the Fabrics is split...

On the other hand, I've also had this error when nothing was actually wrong, and what solved it for me, was switching the ACTIVE CP on our directors (48000) to the STANDBY one (Making the STANDBY one active).

No idea if you have directors, but maybe it helps...

Also, you should be aware that DCFM 10.4.4 has been released. If you are in the process of still setting up, maybe you should use the latest version (Although that won't solve your problem )

Good luck!

Manfred

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-02-2011

Re: DCFM Discovery: Fabric is actively reconfiguring (unstable)

Thanks Manfred,

I'm not using a director but I will give version 10.4.4 a try...

Marco

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-02-2011

Re: DCFM Discovery: Fabric is actively reconfiguring (unstable)

Too bad 10.4.4 shows the same error.

Does anyone have a clue what can be the cause?

..and even better: the solution?

Marco

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-04-2011

Re: DCFM Discovery: Fabric is actively reconfiguring (unstable)

Marco,

Can you give any details on the set up of your fabric? How about the output of the first few lines of 'errshow -r'

Might be down to an intermittently flapping ISL link....

Cheers

Dharmesh

Contributor
Posts: 26
Registered: ‎04-11-2010

Re: DCFM Discovery: Fabric is actively reconfiguring (unstable)

Hello Marco,

could you please check output of    fabricshow  ?

do you find all switches in and all switches with correct IP address in output of fabricshow , not 0.0.0.0 where you should find ip address of switch ?

do you use  DHCP in your environment or static IP addresses ?

Kind regards

Stefan

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-02-2011

Re: DCFM Discovery: Fabric is actively reconfiguring (unstable)

Hi Stefan,

Yes that could be it.

There are a few switches without IP addresses, we're using fixed IP addresses for most switches and DHCP for the HP-BLade switches.

I'll try to have it fixed, thanks!

Marco

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.

vADC is now Pulse Secure
Download FREE NVMe eBook