Fibre Channel (SAN)

Reply
Occasional Contributor
Posts: 17
Registered: ‎10-09-2016

how to enable new ports on san switch

Hi

I have a 8/24 P/N:AM868A SAN Switch, which upgraded with "HP 8/8 8/24 SAN switch 8-port Upgrade PN: T5518A" for the second time.

 

but ports 16 to 23 are still disabled and when i type

CentralSAN:admin> portenable 16-23
Port 16: Port enable failed because of no license
Port 17: Port enable failed because of no license
Port 18: Port enable failed because of no license
Port 19: Port enable failed because of no license
Port 20: Port enable failed because of no license
Port 21: Port enable failed because of no license
Port 22: Port enable failed because of no license
Port 23: Port enable failed because of no license

 

but I've already installed new license. I dont know what is wrong with it

here is my license informations:

 

CentralSAN:admin> licenseshow
R**************R:
    Fabric license
b***************fh:
    First Ports on Demand license - additional 8 port upgrade license
R**************cw:
    Enhanced Frame Redirection license
    First Ports on Demand license - additional 8 port upgrade license
3T9LYmmaW***********************gB7AAE:
    Enhanced Group Management license
MP4tG9RD***********************BJAZM:
    8 Gig FC license

 

 

PLEASE HELP I dont what to do :(

 

 

 

External Moderator
Posts: 5,034
Registered: ‎02-23-2004

Re: how to enable new ports on san switch

@s.khonsari

 

when nuew POD License is Installed, switch must be refreshed "switchdisable" and "switchenable"

 

NOTE: keep in mind, the command is disruptive.

 

BTW: is not necessary to spend a time to edited the License Key with Star, as the license are unique and associated to WWN.

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 17
Registered: ‎10-09-2016

Re: how to enable new ports on san switch

thanx antonio

what do u mean by say that it is "disruptive" ?

I have 2 san storage connected to this san switch, what could happen?

I'm going to have a  planned downtime for this fabric.

 

External Moderator
Posts: 5,034
Registered: ‎02-23-2004

Re: how to enable new ports on san switch

when "switchdisable command" is issued, all port go Offline.

 

and this is disurptive, that mean all connectivity to the switch HOST/Storage - target / initiator - will be lost for short time.

 

is this a single or dual fabric ?

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 17
Registered: ‎10-09-2016

Re: how to enable new ports on san switch

single!

one domain

connected to two hp MSA P2000

I am going to add third MSA 2040

Occasional Contributor
Posts: 17
Registered: ‎10-09-2016

Re: how to enable new ports on san switch

I'm going to test "switchdisable" this afternoon and I'd mark that reply as an answer :)

thanx for your help mate

External Moderator
Posts: 5,034
Registered: ‎02-23-2004

Re: how to enable new ports on san switch

->single!

 

is not a excellet solution :-)

 

->I'm going to test "switchdisable" 

 

in such case do switchdisable with care,  and make sure some service in example DB - if any is running - are stopped.

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 17
Registered: ‎10-09-2016

Re: how to enable new ports on san switch

Hi

unfortunately your solution didnt worked! :(

still cant enable ports using "portenable 16-23"

 

inaddition "portstart" command doesn't exist on this san switch !!!

Occasional Contributor
Posts: 17
Registered: ‎10-09-2016

Re: how to enable new ports on san switch

my firmware is 6.4.1a
External Moderator
Posts: 5,034
Registered: ‎02-23-2004

Re: how to enable new ports on san switch

can you post please "switchshow" and "chassisshow" output ?

TechHelp24

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.

vADC is now Pulse Secure
Download FREE NVMe eBook