Fibre Channel (SAN)

Reply
Occasional Contributor
Posts: 13
Registered: ‎05-02-2013

connect 2 SAN Switches over Multiplexer

Hi Experts ,

Is there any way to configure the connectivity between 2 SAN Brocade Switches in Different sites ?

BR

Occasional Contributor
Posts: 13
Registered: ‎05-02-2013

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

The distance is 250 KM

External Moderator
Posts: 4,973
Registered: ‎02-23-2004

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

this is a simple ISL over xWDM

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 13
Registered: ‎05-02-2013

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

It's over xWDM , "Multiplexer "

Super Contributor
Posts: 445
Registered: ‎04-08-2009

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

... can I ask what switches you are administering for this distance and what each FOS version they are running?  The reason I ask, certain things are enabled/disabled depending on this information.  From there, we can advise how to proceed.

Regards,

Mike Eversole
Brocade Community Manager
Occasional Contributor
Posts: 13
Registered: ‎05-02-2013

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

Dears Mike and TechHelp24 ,

Thanks alot for your reply .

please find the details for bith switches

Site A:

Switch Name :fer_fabri_a

Switch O.S :V6.4.1b

Domain ID:129

Chassis name :Brocade_DCX

Site B:

Switch Name :AsiaCell_Fabric_A

Switch O.S :v6.4.3b

Domain ID:120

Chassis name :ED_DCX_4S_B

distance between both sites is 250 KM

I would hieghly appreciate your help .

BR

Occasional Contributor
Posts: 13
Registered: ‎05-02-2013

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

Dears ,

Any update , can you advice ?

BR

Valued Contributor
Posts: 761
Registered: ‎06-11-2010

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

Hi,

In order to connect those two switchs, you can do it via DWDM (or CDWM). On the switchs side, you need to have the Fabric and the Extended Fabric licenses on both switchs.

Kind regards,

Felipon

Occasional Contributor
Posts: 13
Registered: ‎05-02-2013

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

I am going to use the following :-

configue the port as follows :-

1-portcfgqos --disable port

2-disable the credit recovery port

3-portcfglongdistance port,LD,1

Occasional Contributor
Posts: 13
Registered: ‎05-02-2013

Re: connect 2 SAN Switches over Multiplexer

both licenses are installed

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.