Fibre Channel (SAN)

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-07-2014

IBM 2005-B16 SFP problem

Hi,
 
I currently own an IBM 2005-16B SAN Switch. There are 16 ports on the Switch, but only 8 of them are licensed. When I turn on the Switch, Port0 doesn't work. The red light inside the SFP is continiously blinking. However there is no problem on the other ports.
I factory resetted the Switch but it has no effect. Device had 6.2.2e firmware on it and I updated it to 6.2.2f, but it didn't solve the problem. When I connect a cable to Port 0, it doesn't respond and it doesn't come up. I changed the locations of the SFPs but still nothing.

Lastly, I ran the licenseshow command and it showed 2 licenses, but in unknown status. What does this mean? Since I bought the switch from someone else, I don't understand what this means. I asked it to the company that I bought it from, but they don't have any idea either.

Thanks for your help!

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-07-2014

Re: IBM 2005-B16 SFP problem

Can you help us?

 

Thanks.

Valued Contributor
Posts: 761
Registered: ‎06-11-2010

Re: IBM 2005-B16 SFP problem

 

hi,

 

Don't worry about the 'unknown' licenes, those were license required in older FOS releases, that with the current one are not required anymore.

 

When it comes to the SFP, a priori it may be faulted. could you please paste the output of the following commands in order to figure out what could be going on?

 

switchshow

sfpshow 0 -f

switchstatusshow

portshow 0

 

 

rgds

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.

Download FREE NVMe eBook