Fibre Channel (SAN)

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-21-2008

Firmware Problems

Hi,

We have a brocade switch in an IBM Blade Centre, an IBM engineer tried to upgrade the firmware and thing went wrond somewhere.

I am able to telnet onto the switch but the web interface no longer works.

If I do a "firmwarecommit" via telnet I get the following;

Validating the filesystem ...

missing /etc/fabos/pwron_fips_status

Firmwarecommit failed because Filesystem is inconsistent.

if I do a "version" i get;

brbroc3:USERID> version

Kernel: 2.6.14.2

Fabric OS: v6.0.1a

Made on: Thu May 22 17:55:06 2008

Flash: Wed Aug 13 15:59:17 2008

BootProm: 4.6.6

if I do a "firmwareshow" i get

Appl Primary/Secondary Versions

-


FOS v6.0.1a

Unknown

If i try a "firmwarerestore" I get

Cannot perform firmwarerestore because either firmwarecommit is running or

the secondary partition is corrupted.

Firmwarerestore failed - No firmwarerestore is needed. (0x1f)

A Switchshow gives the following

brbroc3:USERID> switchshow

switchName: brbroc3

switchType: 37.1

switchState: Online

switchMode: Native

switchRole: Principal

switchDomain: 1

switchId: fffc01

switchWwn: 10:00:00:05:1e:57:61:03

zoning: OFF

switchBeacon: OFF

Area Port Media Speed State Proto

=====================================

0 0 id N4 Online E-Port segmented,(incompatible)

1 1 cu N4 Online F-Port 21:00:00:1b:32:14:91:6d

2 2 cu AN No_Sync

3 3 cu AN No_Sync

4 4 cu AN No_Sync

5 5 cu AN No_Sync

6 6 cu AN No_Sync

7 7 cu AN No_Sync

8 8 cu AN No_Sync

9 9 cu AN No_Sync

10 10 cu AN No_Sync

11 11 cu AN No_Sync

12 12 cu AN No_Sync

13 13 cu AN No_Sync

14 14 cu AN No_Sync

15 15 -- N4 No_Module

16 16 -- N4 No_Module

17 17 -- N4 No_Module

18 18 -- N4 No_Module

19 19 -- N4 No_Module

I have a support call open with IBM but they don't seem to be getting anywhere, do you guys have any ideas?

I have attached all of the logs

External Moderator
Posts: 5,046
Registered: ‎02-23-2004

Re: Firmware Problems

Phil,

from wich (Old ) FabOS Release do you have start the firmware upgrade ?

i see here 6.0.1a, wich release was before loaded in the Blade ?

TechHelp24

TechHelp24
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-21-2008

Re: Firmware Problems

I would be happy with any firmware version now as long as the switch works again, we will want to go to 6.1 at some point

External Moderator
Posts: 5,046
Registered: ‎02-23-2004

Re: Firmware Problems

Phil,

I do not understand which it want to say here.

Is the Blade Switch work now ?

TechHelp24

TechHelp24
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-21-2008

Re: Firmware Problems

Hi,

The BladeSwitch is not working.

I am unable to upgrade or downgrade the firmware is I try to run firmwaredownlod I get the following message;

Checking system settings for firmwaredownload...

Sanity check failed because firmwareDownload is already in progress

If I try to run a firmwarecommit I get;

Validating the filesystem ...

missing /etc/fabos/pwron_fips_status

Firmwarecommit failed because Filesystem is inconsistent.

I need a way or restoring FabOS to any version (perferable 6.0 or 6.1)

External Moderator
Posts: 5,046
Registered: ‎02-23-2004

Re: Firmware Problems

Phil,

i ask yesterday,

--->>>....wich release was before loaded in the Blade ?

with other word, from wich Release do you have start the Upgrade to 6.0 ?

TechHelp24
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-21-2008

Re: Firmware Problems

Ok sorry he was tring to downgrade the firmware not upgrade.

He was tring to downgrade the firmware from 6.1 to 6.0.1a

External Moderator
Posts: 5,046
Registered: ‎02-23-2004

Re: Firmware Problems

Phil,

first, --->>> If I try to run a firmwarecommit I get;

You cannot commit a Firmware with a corrupted Partition.

Second, i am a little confused, you have first Downgrade from 6.1 to 6.0, and will today Upgrade again to 6.1 ?

Just for curiosity what is the reason this Downgrade ?

I think you get Support from Brocade, and i dont think you can recovery the switch.

You can test at you risk, to reload again the 6.1.x release was loaded before the Downgrade to 6.0, or higher example 6.1.0d or 6.1.1if you have access.

I assume follow, during the Downgrade from 6.1 to 6.0 the POST during reboot was hang, and the Upgrade Procedure was interrupted.

TechHelp24
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-12-2008

Re: Firmware Problems

Hi

  Has a solution to the "inconsistent primary filesystem" been found I am getting the same errors on some of my switches.

  It's saying the following files are missing.

  /etc/sshd_config

/etc/fabos/pwron_fips_status

Contributor
Posts: 34
Registered: ‎11-15-2007

Re: Firmware Problems

Has a solution to this problem been found yet? Im experiencing the same issues

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.

vADC is now Pulse Secure
Download FREE NVMe eBook