Fibre Channel (SAN)

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎07-14-2008

Brocade Scripting

does anyone know how run scripts against brocade fabric? i have to delete over 2000 zones and also create aliases to all of my connections

Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-12-2005

Re: Brocade Scripting

I use Perl and net::SSH modules to automate such a massive task.

Best regards,

Andreas

Occasional Contributor
Posts: 13
Registered: ‎07-10-2007

Re: Brocade Scripting

you can use ssh to run your script..

"ssh user@switch command_you_want_to_run"

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎07-14-2008

Re: Brocade Scripting

thank you for the response. Do you mind just explaining a little bid more on how it works. do you have a procedure anywhere?

Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-12-2005

Re: Brocade Scripting

please check my code what I am doing. The script collects some enviromental information of the switches.

Please enter your switch IP in following array:

# ENter your own IPs
my @switches    =    (    "10.177.177.77", );

If you would like to run it on Linux change following line:

use Net::SSH::W32Perl; into use Net::SSH::Perl;

Good luck. By the way my code is ugly I am not a perfect coder and I will never try to one.

Regards, Andy

Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-12-2005

Re: Brocade Scripting

Sorry I am not able to post a script onto this site. I don't know why not???

Sorry

Nachricht geändert durch AndyAtEon I found a way to upload something :-) For Windows use this line use Net::SSH::W32Perl; For Linux use this line use Net::SSH::Perl; Insert your switch IP into following array: my @switches     =     (     "10.177.177.77", );

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.

Download FREE NVMe eBook