Fibre Channel (SAN)

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-31-2010

Brocade 300 SAN Switch fails to start Common Access Layer DAEMON (CALD)

I am working with the Brocade SMI-S provider v120.10.0 and a Brocade 300 SAN switch running Fabric OS v6.4.0.c and I am having problems gathering zoning information from the switch via the SMI-S provider.  I have seen a technote on the IBM website https://www-304.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21426285   that lists a number of items to check on the switch. In the technote it lists the Common Access Layer Daemon (CALD) as a process that should be running.  I can see that chkconfig shows the serivce as enabled:

root> chkconfig | grep cald

cald    on

When I check to see if it is running with the ps -ef command, I see nothing.  If I try to start cald manually, I see this error:

root> /fabos/libexec/cald -S fcsw -s 0
cald: unable to initialize ipc: -11
cal: ASP init failure (-4)

Any ideas?

Thanks,

mikewe

Valued Contributor
Posts: 761
Registered: ‎06-11-2010

Re: Brocade 300 SAN Switch fails to start Common Access Layer DAEMON (CALD)

Hi,

I have executed those commands you mentioned and get the same output. On the other hand, CALD process is running as expected, please, try

ps exfcl |grep cald

and cald process should appear.

rgds

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-31-2010

Re: Brocade 300 SAN Switch fails to start Common Access Layer DAEMON (CALD)

Thanks! I see that CALD is running:

root> ps exfcl |grep cald
5     0  1003   908  16   0 115500 13700 -      Ssl  ?          1:35      \_ cald0

Does anyone know of any documentation about the Common Access Layer DAEMON?

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.

Download FREE NVMe eBook