Application Delivery (ADX)

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-10-2016

ADX 1008 crashed with 'Lack of buffers'

[ Edited ]

 

Balancer went down with the following errors on console (was not pingable through all interfaces, only serial connection worked). Was not overloaded in the moment of failure (like 50% ASM CPU used) and worked fine a couple of years without any interruption before.

 

 

 

ADX SI-1008-1-SSL-PREM 

Boot Version 12.5.00T405 Aug 14 2012 11:09:42 PDT label: dob12500
Monitor Version 12.5.00T405 Aug 14 2012 11:09:42 PDT label: dob12500
System Version 12.4.00jT403 Aug 19 2013 21:13:21 PDT label: ASR12400j
AXP Version: 1.18 Dated: 2012/12/14 14:59:06
PAX Version: 8.6 Dated: 2011/11/28 10:12:32

 

 

 

 

 

 

 

 

sw-lb01# Lack of buffers dev : 0
IPC down - ASM 1, bp 1 - mark ASM down
mark pcie access to ASM-1 BP-1 down
Error: bcm_rx_pkt() Failed to allocated BM buffer : len 96
WARN: BP 1&2 not responding(3)
INFO: restarting all ASM modules
Lack of buffers dev : 0
Lack of buffers dev : 0
Flush FPGAs' internal state machine
task_bringup_asm: started for ASM-1, with 1 BPs
bringup_bp got a msg type 5, asm 1 bp 1
All 1 BPs on slot-asm are ready
mark pcie access to ASM-1 up
task_bringup_system: got msg, type 1, par0 00000008, par1 00000000
INFO: After reset #0 AXP0 XAUI link ok
Initializing IPC...
ASR module SCPUs at slot slot-asm are all up and running
Programing PAX base addresss...
slot=8 base_pcie_addr=89000000 hi=00000068 scpu=1
Program PAX of ASM 0 at addresses 0x89000000
PAX initialized
All ASR Modules Are Up (1)
System Startup Status:
Slot Done Bringup Err Module Statu
___________________________________________________________________
slot-lc Yes OK RUNNING
slot-mp Yes OK RUNNING
slot-asm Yes OK RUNNING
bp 1: BP App Ready

Error: bcm_rx_pkt() Failed to allocated BM buffer : len 160
Lack of buffers dev : 0
Error: bcm_rx_pkt() Failed to allocated BM buffer : len 96

 

 

 

 

 

 

 

I wonder if it could be HW problem or firmware bug.

 

Thanks!

 

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-10-2016

Re: ADX 1008 crashed with 'Lack of buffers'

after upgrading up to latest ASR12400w, keeps rebooting

 

 

Exception Type 0300 (Data Storage Interrupt), main[1]
0202d030(msr)
02010044(dear)
00000000(esr)
21713ac4(pc)
21713aa0(lr)
21713460
217d7a7c
217d7cb0
217c8874
2128e4e0
2004fc8c
00005ff8
00033df8
217d7dac
20032650
00005ff0
End of Trace

External Moderator
Posts: 5,046
Registered: ‎02-23-2004

Re: ADX 1008 crashed with 'Lack of buffers'

I would suggest to open a TAC with Brocade - if you have a active maintenance contract -

 

If no, i would try to reset / erase the ADX and reload a Image.

 

BTW, the error is not a Firmware DEFECT.

TechHelp24

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.

vADC is now Pulse Secure
Download FREE NVMe eBook