Management Software

Reply
Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-23-2009

DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

Hi,

I've repatched a few cables on the SAN, they had been patched to the wrong Cores (DCX).

I have two fabrics, 4 cores.

One example is as follows:

Symmetrix FA ports were connected to the incorrect fabric. Unplugged, re-patched.

Now, in DCFM zoning, the port alias is showing with a yellow/black icon, (unmanaged) and 'Unknown' The port is online, and working though. Seems just that DCFM is unhappy.

I also notice that the FCID next to the said port alias in the zoning tool is from the previous fabric. I've deleted and re-added but no change.

Is there anything that I need to do to get DCFM to recongise that the port has changed fabrics?

Thanks for your help.

Richard.

External Moderator
Posts: 4,929
Registered: ‎02-23-2004

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

Richard,

I think the DCFM receive a wrong message from the Port.

have you executed portlogclear and portstatsclear ?

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-23-2009

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

Would I run those command on the DCX?

Richard

External Moderator
Posts: 4,929
Registered: ‎02-23-2004

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

yes, this is a FabOS command.

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-23-2009

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

I ran those commands on the offending DCX (and ports)

No change I'm afraid. Refreshed the zoning.

See the attched screen-shot.

Richard

External Moderator
Posts: 4,929
Registered: ‎02-23-2004

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

Richard,

i have tested it, Cable unplugged, Cable Plugged.

Same Game, see screen here.

Welcome in Club

I will continue to test, and let you know.

DCFM_Pro.JPG

TechHelp24
External Moderator
Posts: 4,929
Registered: ‎02-23-2004

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

Which FabOS and DCFM Version do you use ?

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-23-2009

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

On London time here, sorry!

FOS is 6.2.0g from memory.

DCFM is the latest, 10.1.4 at a guess. (EMC Branded)

Richard

External Moderator
Posts: 4,929
Registered: ‎02-23-2004

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

Richard,

the problem is caused by a Defect's which was Detect in 10.1.3 / 10.1.4 Reelase, and closed in Rel. 10.3.0

Defect ID: DEFECT000248274

Defect ID: DEFECT000253287

See attached Rel. Notes 10.3.0

I assume you have a support contract whit EMC, ask here please for Upgrade.

Let me know.

TechHelp24
External Moderator
Posts: 4,929
Registered: ‎02-23-2004

Re: DCFM: Unknown port, (FCID wrong). After re-patch.

here in the community,

go to Download

http://my.brocade.com/mybrocade/secure/navigate?nid=n01&tid=t02&alias=MY_DCFM_ENT_EVAL

Here is a Brocade branded 10.3.0 GA as Eval for Download available.

Can you Install and test in standalone PC.

TechHelp24

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.