Fibre Channel (SAN)

Reply
Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-04-2015

list inactive members / zones

[ Edited ]

Hi,

 

I probably have very silly question, but surprisingly I cannot find the answer. How can I list the list of 'inactive zones' from CLI ?

 

In webtools zone admin it's quite simple, inactive zone is put in different colour. But from CLI I have no idea how to quickly identify such ones?

 

* by 'inactive zones' I mean zones that are not added (or removed) from active configuration

 

best regards,

Tomek

External Moderator
Posts: 4,929
Registered: ‎02-23-2004

Re: list inactive members / zones

"cfgactvshow" command, you get the output of all active zone.

 

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-04-2015

Re: list inactive members / zones

thanks Antonio, but unfortunately with 100+ zones it is not even close to the solution of listing only zones which are not in an active configuration Smiley Sad

 

Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-02-2015

Re: list inactive members / zones

[ Edited ]

'zoneshow' at the top will list all the aliases, zones, etc. At the bottom under "Effective Configuration' are all the active zones.

Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-04-2015

Re: list inactive members / zones

I have worked out some solution, probably not perfect, but seems to work just fine:

 

cfgshow  | grep "zone:" | sort | uniq -c

 

example output:

 

      2  zone:  my_first_zone
      2  zone:  my_second_zone

      1  zone:  my_third_zone

 

I'm not sure if it will work with all versions of fabric os...

 

if line: "zone:  my_third_zonee" is mentioned once it means it is mentioned in 'defined configuration' section, but not in 'effective configuration'. It is mentioned twice, it means it is in both defined and efffective configuration.

 

Probably not perfect solution but it seems sufficient enough.

Valued Contributor
Posts: 541
Registered: ‎03-20-2011

Re: list inactive members / zones

bravo!
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎10-17-2013

Re: list inactive members / zones

MIS-A-EMC8510:admin> cfgshow | grep "zone:" | sort | uniq -c

rbash: sort: command not found

rbash: uniq: command not found

MIS-A-EMC8510:admin>

So this somehow doesn't work for me.

My FOS is 7.4.0a

 

 

Valued Contributor
Posts: 541
Registered: ‎03-20-2011

Re: list inactive members / zones

admin doesn't have access to all the shell commands. try login as root.

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.