Fibre Channel (SAN)

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎01-08-2014

What is the best way to migrate a zone from one switch to another?

I have an existing FC switch with a configuration that I want to migrate to a new switch.

Is there an export/import option available from the GUI? Or would I have to migrate via a script?

Regular Contributor
Posts: 161
Registered: ‎12-30-2009

Re: What is the best way to migrate a zone from one switch to another?

[ Edited ]

You can dump the switchconfig with configupload to a ftp server.

 

Basically you do configupload for both your old and new switch.

Take ONLY the zoning info from the old switch config and paste that into the new switches config.

configdownload the altered onfig in your new switch and zoning info has been migrated.

 

You can both configupload though the GUI (webtools or BNA) or CLI.

 

If it's alright that new switch gets a different DID, you can also ISL the 2 switches (if license allows that) and when the fabric merges the zoning db is also copied to the new switch.

 

There's now "best way", it al comes down to your requirements and what you feel comfortable with.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎07-27-2012

Re: What is the best way to migrate a zone from one switch to another?

Does this work if the existing switch is a Silkworm 200E and the new one is a 5100? Or is there a better way?

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎04-26-2015

Re: What is the best way to migrate a zone from one switch to another?

i did that before, you may connect fibre cables in between old switch and new switch, configure port as e-port and new switch configure as def zone --all.. zoning config will copied over to new switches. hope this will help  

 

 

Occasional Contributor
Posts: 10
Registered: ‎01-08-2014

Re: What is the best way to migrate a zone from one switch to another?

[ Edited ]

dion.v.d.c_1 wrote:

You can dump the switchconfig with configupload to a ftp server.

 

Basically you do configupload for both your old and new switch.

Take ONLY the zoning info from the old switch config and paste that into the new switches config.

configdownload the altered onfig in your new switch and zoning info has been migrated.

 

You can both configupload though the GUI (webtools or BNA) or CLI.

 

If it's alright that new switch gets a different DID, you can also ISL the 2 switches (if license allows that) and when the fabric merges the zoning db is also copied to the new switch.

 

There's now "best way", it al comes down to your requirements and what you feel comfortable with.


 

Careful if attempting this: In the FOS CMD reference guide it says:

 

Do not manually edit a configuration file after uploading the file and before downloading the file to a switch. Manual editing bypasses sanity checks for some configuration parameters and results in unpredictable system behavior.

 

I just can't believe Brocade hasn't developed a simple tool for this. To create all my aliases and zones again from scratch will take me the better part of two days solid.

TAC Mod
Posts: 96
Registered: ‎04-07-2011

Re: What is the best way to migrate a zone from one switch to another?

Hello @lpphiggp

 

Apologies for this delayed response, but I'm looking into this for you. Could you tell me what you're trying to copy over exactly?

 

Regards,

 

Denise K.

Brocade Community Team

@DeniseK

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.