Fibre Channel (SAN)

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-16-2007

What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

There was a FOS convenient command called "switchstatusshow" until FOS v7.2.1c1.

We just migrate some of our Brocade switches version 7.4 and I do not see this command anymore.

Where did it go?

 

 

#=================================================

admin> version
Kernel: 2.6.14.2
Fabric OS: v7.2.1c1
Made on: Thu Oct 9 01:34:57 2014
Flash: Wed Feb 4 10:19:29 2015
BootProm: 1.0.11


admin> firmwareshow
Appl Primary/Secondary Versions
------------------------------------------
FOS v7.2.1c1
v7.2.1c1

admin> switchstatusshow
Switch Health Report Report time: 03/08/2016 11:12:42 AM
Switch Name: XXXXXX
IP address: YYYYYY
SwitchState: HEALTHY
Duration: 9538:51

Power supplies monitor HEALTHY
Temperatures monitor HEALTHY
Fans monitor HEALTHY
Flash monitor HEALTHY
Marginal ports monitor HEALTHY
Faulty ports monitor HEALTHY
Missing SFPs monitor HEALTHY
Error ports monitor HEALTHY


All ports are healthy

 

#================================================= 

admin> version
Kernel: 2.6.14.2
Fabric OS: v7.4.0
Made on: Mon Mar 30 20:51:37 2015
Flash: Mon Mar 7 17:54:51 2016
BootProm: 1.0.11

admin> firmwareshow
Appl Primary/Secondary Versions
------------------------------------------
FOS v7.4.0
v7.4.0

admin> switchstatusshow
rbash: switchstatusshow: command not found

#=================================================

 

External Moderator
Posts: 4,810
Registered: ‎02-23-2004

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

switchstatusshow and switchstatuspolicyshow, was a command available in FabricWatch Features.

 

Since FW is by FOS 7.4 no longer supported/available anymore, the command was decrapted.

TechHelp24
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-16-2007

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

Thank you for your reply.

 

Is there a FOS 7.4 equivalent command to "switchstatusshow", which was so handy?

External Moderator
Posts: 4,810
Registered: ‎02-23-2004

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

no.

TechHelp24
Frequent Contributor
Posts: 107
Registered: ‎04-05-2011

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

Fabric Watch is no longer available in 7.4. You can use the MAPS feature instead of FabricWatch.

 

There is no similar maps command but MAPS is the replacement for FabricWatch

Contributor
Posts: 23
Registered: ‎09-26-2011

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

Hi

For my daily heatl checking I use this command . It is very useful, for this new firmware version is there a way to get the same information? It is important for me

Thanks

Brocade Moderator
Posts: 36
Registered: ‎03-29-2010

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

mapsdb --show all

 

Will report on switch status on any FOS based switch regardless of MAPS license state. Note double dash before 'show'.

 

Best of luck

 

 

doc

Any and all information provided by me is for entertainment value and should not be relied upon as a guaranteed solution or warranty of mechantability. All systems and all networks are different and unique. If you have a concern about data loss, or network disconnection, please open a TAC service request for service through Brocade, or through your OEM equipment provider. If this provided you with a solution to this issue, Please mark it with the button at the bottom "Accept as solution".

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-03-2015

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

mapsdb --show all is a licensed feature. so it does not replace switchstatusshow. it seems obviouse why they got rid of switchstatusshow.  Robot Sad

Brocade Moderator
Posts: 185
Registered: ‎03-29-2011

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

From FOS 7.4 "mapsdb --show" should work without a license with the dflt_base_policy - see link below

 

http://www.brocade.com/content/html/en/administration-guide/fos-741-maps/GUID-A58ABB06-1DE5-4A6B-B37F-F7B5866C109F.html

 

http://www.brocade.com/content/html/en/administration-guide/fos-741-maps/GUID-57F22474-C9ED-4410-B792-0D55383A3AFF.html

 

the following link shows command working without license

 

http://www.brocade.com/content/html/en/administration-guide/fos-741-maps/GUID-FCFF6FC8-4B29-4819-88F8-A2E3D0CCC4C7.html

 

kind regards


Any and all information provided by me is not reviewed, approved or endorsed by Brocade and is provided solely as a convenience for Brocade customers. All systems and all networks are different and unique. If you have a service affecting network problem, please open a TAC service request for service through Brocade, or through your OEM equipment provider. If this provided you with a solution to this issue, please mark it with the button at the bottom "Accept as solution"
New Member
Posts: 1
Registered: ‎03-25-2017

Re: What happened to the command "switchstatusshow" in FOS 7.4?

Hello all thanksyou so much to make already join this forum this realliy nice

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.