Fibre Channel (SAN)

Reply
Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-23-2015
Accepted Solution

FW alert is not working

Hello All

 

I have configured the FW in my environment . I have updated the thresholds for Port/SFP/ENV etc Classess and configured the SMTP server using fwmailcfg command . I am able to send the Test email but I am not getting email alerts for error .

 

Please let me know what I am missing .

 

Thanks in advacne .

External Moderator
Posts: 4,788
Registered: ‎02-23-2004

Re: FW alert is not working

Hi,

 

-->> .... but I am not getting email alerts for error .

 

you get any email alert when any error is encountered, otherwise no alert will be send.

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-23-2015

Re: FW alert is not working

Hi

 

I have perfromed the switch disable and enable activity  but still there was no alert .  Even when I am checking in the errdum output there are lot of errors above the threshold but still I am not getting any email alert .

 

Regards

Sunil

 

External Moderator
Posts: 4,788
Registered: ‎02-23-2004

Re: FW alert is not working

--->>>I have perfromed the switch disable and enable activity  but still there was no alert .

 

when you as admin or root force the switch in disable mode "switchdisable", as per my opinion this is not a issue, because as mentioned the command was performed as admin, and at this point and for this reason you don't get any Alert.

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-23-2015

Re: FW alert is not working

Please let me know how I can perform a test on this .

External Moderator
Posts: 4,788
Registered: ‎02-23-2004

Re: FW alert is not working

i.e.

 

- Power Off ONE PowerSupply

 

another simple test

 

- insert a defective SFP

 

and finally a most simple Test

 

try to do a login as admin with wrong Paswword

 

in example

 

username = admin

password = whatever

 

if the threshold value are configured correct you should get email alert.

 

 

TechHelp24
Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-23-2015

Re: FW alert is not working

Thanks a lot for your help. Its working now .

 

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.