Fibre Channel (SAN)

Reply
Contributor
Posts: 34
Registered: ‎09-04-2007

FC8-64, E-ports and EX-ports

I am migrating hosts and storage from a McData SAN to Brocade DCX. The DCX has four FC8-64 and one FC8-48 installed. Each of the cards on the DCX has an EX-port defined on it connecting back to the McData SAN to facilitate migration. A majority of hosts has now been migrated to the Brocade DCX.

This past weekend, when I migrated storage subsystems to the DCX, I had to also connect our Brocade 7800 extension routers. The 7800s carry our Global Mirror traffic to 7800 routers at the DR site. In other words, I am connecting EX-ports on the 7800 to E-ports on the DCX.

When I connected the EX-ports from the 7800s to the DCX I first chose ports on one of the FC8-64 cards, and the ports disabled themselves. However, when I connect the 7800 to the FC8-48 card the E-ports came online.

Is there a limitation on the FC8-64 that prevents E-ports and EX-ports from existing together on the same card?

dj1
Contributor
Posts: 25
Registered: ‎08-08-2011

Re: FC8-64, E-ports and EX-ports

Hi,

Are the SFP's in the 7800 ports which you are connecting to the DCX longwave sfp? If so then thats probably your problem. The FC8-64 blade does not support longwave sfp's.

Hope this helps.

D

Contributor
Posts: 34
Registered: ‎09-04-2007

Re: FC8-64, E-ports and EX-ports

All of the SFPs in my four 7800 are SW (850nm).  I have PMH open with IBM for this, but I have to find a time to shut down my mirrors and re-attach 7800 to the DC8-64. The port "additional info" states an invalid E port but I have to show that to support before they'll dig into it.

I think they're going to tell me that I cannot attach an EX-port from the 7800 to the FC8-64 if an EX-port is already configured on that FC8-64. Actually, now that I'm nearly finished with my migration, I think I'll remove an EX-port from one of the FC8-64 blades and see if the 7800 will attach.

Thanks for taking a shot at it.

Valued Contributor
Posts: 761
Registered: ‎06-11-2010

Re: FC8-64, E-ports and EX-ports

Hi,

there some limitations associated to FC8-64 cards and VF:

     In the Brocade DCX, ports 56–63 of the FC8-64 blade are not supported as E_Ports on the default logical switch
     In the Brocade DCX, ports 48–63 of the FC8-64 blade are not supported in the base switch

So you may be affected by one of them.

On the other hand, it may be possible (but I have never tried it) that connecting an EX-port to a base switch is not supported.

Contributor
Posts: 34
Registered: ‎09-04-2007

Re: FC8-64, E-ports and EX-ports

I do not have VF enabled in this case, so would it be the first line that applies here?

Valued Contributor
Posts: 761
Registered: ‎06-11-2010

Re: FC8-64, E-ports and EX-ports

maybe, could you please paste the output of DCX switchshow?

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.