Fibre Channel (SAN)

Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-11-2015

Confirmation Needed Brocade Existing Zoning Setup?

Hi All,

 

I have noticed that in my env one of server zoning is configured as mentioned below. As per my perceptive zoning will configure only with PortWWN not Node WWN.

 

Please let me know is this correct way of zoning? if no please share me the cli commands to fix this and also we need to take downtime for this activity?   switch uptime is 435 days.

 

Please help on this issue.

 

HBA1

Port WWN:10:00:00:00:c9:e1:87:1d Node WWN:20:00:00:00:c9:e1:87:1d

 

HBA2

Port WWN: 10:00:00:00:c9:b9:52:db Node WWN: 20:00:00:00:c9:b9:52:db

 

Switch A>

zone:  z_WinHostSQL01_HBA1_SANCONB_1B                 50:0a:09:82:9d:c9:f1:5c                 10:00:00:00:c9:e1:87:1d

zone:  z_WinHostSQL01_HBA1_SANCONA_0C                 50:0a:09:83:8d:c9:f1:5c                 10:00:00:00:c9:e1:87:1d

zone:  z_WinHostSQL01_HBA1_SANCONA_1A                 50:0a:09:81:8d:c9:f1:5c                 10:00:00:00:c9:e1:87:1d

zone:  z_WinHostSQL01_HBA1_SANCONB_0D                 50:0a:09:84:9d:c9:f1:5c                 10:00:00:00:c9:e1:87:1d            

Switch A>

 

Switch B>

zone:  z_WinHostSQL01_HBA2_SANCONA_0D                 50:0a:09:84:8d:c9:f1:5c                 20:00:00:00:c9:b9:52:db

zone:  z_WinHostSQL01_HBA2_SANCONA_1B                 50:0a:09:82:8d:c9:f1:5c                 20:00:00:00:c9:b9:52:db

zone:  z_WinHostSQL01_HBA2_SANCONB_0C                 50:0a:09:83:9d:c9:f1:5c                20:00:00:00:c9:b9:52:db

zone:  z_WinHostSQL01_HBA2_SANCONB_1A                 50:0a:09:83:9d:c9:f1:5c                 20:00:00:00:c9:b9:52:db

Switch B>

 

Thanks,

Teja

Thanks,
Teja
Frequent Contributor
Posts: 130
Registered: ‎02-05-2014

Re: Confirmation Needed Brocade Existing Zoning Setup?

Just add the WWPN to the alias and remove the WWNN. Apply the new config and you shuold be sorted. The HBA's should pick that up right away and multipath software will make sure of aggregating the path's into a single logical entity.

 

 

Kind regards,
Erwin van Londen
Brocade Distinguished Architect
http://www.erwinvanlonden.net The Fibre Channel blog


New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-11-2015

Re: Confirmation Needed Brocade Existing Zoning Setup?

[ Edited ]

 

 

Thanks for information.

 

Can you please answer more clearly i am newbie to this zoning concept..

 

q) The above zoning configuration is wrong ? Is Yes i need to perform the following taks right ?

 

 


Switch B>
aliadd "WinHostSQL01_HBA2", "10:00:00:00:c9:b9:52:db"
aliremove "WinHostSQL01_HBA2", "20:00:00:00:c9:b9:52:db"

cfgsave
cfgenable "cfg_file"
Switch B>

 

or i can just add and leave like that ?

 

Switch B>
aliadd "WinHostSQL01_HBA2", "10:00:00:00:c9:b9:52:db"

cfgsave
cfgenable "cfg_file"
Switch B>

 

 

Kindly help on this issue.

 

 

Thanks,
Teja
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-11-2015

Re: Confirmation Needed Brocade Existing Zoning Setup?

 
I have just added new ali "WWPN" to the existing zone. It is okay to be put like this? any performance issue occur keeping WWPN and WWNN in same zone.
 
 
SwitchB>
 
zone:  WinHostSQL01_HBA2_SANCONA_0D
                50:0a:09:84:8d:c9:f1:5c
                20:00:00:00:c9:b9:52:db
                10:00:00:00:c9:b9:52:db
 zone:  WinHostSQL01_HBA2_SANCONA_1B
                50:0a:09:82:8d:c9:f1:5c
                20:00:00:00:c9:b9:52:db
                10:00:00:00:c9:b9:52:db
 zone:  WinHostSQL01_HBA2_SANCONB_0C
                50:0a:09:83:9d:c9:f1:5c
                20:00:00:00:c9:b9:52:db
                10:00:00:00:c9:b9:52:db
 zone:  WinHostSQL01_HBA2_SANCONB_1A
                50:0a:09:83:9d:c9:f1:5c
                20:00:00:00:c9:b9:52:db
                10:00:00:00:c9:b9:52:db
 
SWtichB>
Thanks,
Teja

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.