Ethernet Switches & Routers

Reply
Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎02-21-2013

TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

We have done back to back testing across various servers, transceivers, cables, cards all with the same result. We are barley getting 60MBps through each port. Everything is connected at full 10GB FDX, no errors or dropped frames. In any combination we cannot see more than about a few % utilization. We have just had an external network specialist review and he is unable to find a fault - we're running packet captures now although everything points to a hardware issue. Any advice would be appreciated.

Super Contributor
Posts: 1,087
Registered: ‎12-13-2009

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

From memory, I think flow control is on by default on the TI.  Suggest you turn that off and retest.

Thanks

Michael.

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎02-21-2013

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

Thanks. We have this in production with VLANS and iscsi traffic/normal VM traffic. Is it safe to turn off flow control while everything is running?

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎02-21-2013

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

Ok - I disabled flow control and that made things worse. 8MB per sec. When I change to both it's around 10MBps. Driving me crazy! SW: Version 04.2.00b

Do I need to log a support case?

Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎11-25-2012

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

Eek... Why are you running such old code? The latest is 07400c (22 Feb 2013) your code is 23rd Nov 2010.

Are you running in switch or router code? Also, what is your method of checking throughput (iperf?).

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎02-21-2013

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

Thanks for the reply Josh. I have no idea why we're running this code although one would think when the box ships it is capable of 10GB. We've just got our support account setup and waiting confirmation to get access to the upgrades. We've used many tests - even a basic file copy using WinSCP from a windows to Linux box get's flat 10MB every single time. The underlying arrays are capable of up to 600MB+. I'm gathering we can't access software upgrades until we have the account open?

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎02-21-2013

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

Sorry if this is a silly question - how do we determine if it's in router or switch mode?

Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎11-25-2012

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

Do a show version, and check which image it's booting

TIS07400b = Switch

TIR07400b = Router

Some devices run separate switch, layer 3 and router (advanced) software images. The TI24X only has 2.

Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎11-25-2012

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

I wonder if you could direct attach your servers/storage and test throughput there? At least that way you could definitively tell that it's the switch slowing things down.

This may well be easier said than done though. Especially if the two are geographically distant.

Super Contributor
Posts: 1,087
Registered: ‎12-13-2009

Re: TurboIron X24 Extremely Poor Throughput

Yes, you need an account to access the firmware.  We where running 4.2 and got between 100 and 120 Mbps after tweaking setting in the Intel 4 port 10G cards (Windows 2008 R2 Hyper-V servers) - but we did also turn off flow control on the switch to get that.

Note - Ver 5 & 6 was not available for Turboirons - went 4.2 then 7.3 then 7.4.

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.