Ethernet Switches & Routers

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎06-11-2010

Interface NP drops increasing

Dear All,

We are observing continously increasing NP drops on our  2 tengig intrfaces out of four.

can any one advise me on that issue.

NI-XMR-10Gx4 4-port 10GbE Module  CARD_STATE_UP    4

NP Ingress dropped 22 packets after clearing counters.

Super Contributor
Posts: 1,087
Registered: ‎12-13-2009

Re: Interface NP drops increasing

hI,

   There are many reasons that could by why it is droping packets.

An easy one to check would be to it if any tag packets  ( e.g. vlan 100) are comming in that the interface is not configured to receive (no "tagged vlan 100 on the interface"). 

also are the ports together e.g. port 1 and 2 on the same card or 3 and 4 on the same card?

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎06-11-2010

Re: Interface NP drops increasing

these both interfaces on on same card in slt5

i-e eth 5/1 and eth 5/2

ans also this interface is layer 3  no tagged traffic is comming nor leaving.

Super Contributor
Posts: 1,087
Registered: ‎12-13-2009

Re: Interface NP drops increasing

ok - I suggest that you contact the Brocade TAC on this one.

if the two ports are 5/1 and 5/2 their share the same packet processor and same memory. it is possible that the dropped packet on these two port are related to memory. Not to say it is though .

Rconsole to the card and see if you can see any error there. If you are not sure how to do that then please go though support as this is getting a bit deep for guess work.

e.g. rconsole 5

show int e 5/1

look for CRC errors.

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.