Ethernet Switches & Routers

Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎07-10-2013

ICX6430 PoE problem

Hello there,

Looks like I'm facing some problem with power delivery for Cisco Aironet 3600 series PD's (switch platform is 6430-24p).

Even if the switch has sufficient power budget and also releases it to the device, AP works but it cannot bring up radio

interfaces. Debugging made on AP's displays message "Radio disabled due to PoE". The same AP's while being

connected using vendor provided power injector are working fine.

Some more details:

1. problem is a bit fuzzy and hard to isolate: it occures on some switches, and at the same time the same type of AP

works properly while being connected to other 6430p switch. Unfortunately due to fixed mount point of APs I cannot

freely test it with too many other switch units, but I tried it with second available unit and problem remains the same.

2. switch has been upgraded to latest software (also applied to PoE) - no difference

3. doesn't make any difference if the port is configured with " inline power power-by-class 4" or "inline power priority 1" nor usual

"power inline".

4. APs are working fine with power injector attached - just to mention again.

I'm not 100% sure but I think the problem may be somehow related to Cisco WLC and AP software upgrade and probably

started roughly afer this operation. Does it look like some inter-vendor PoE mismatch or what?

The port in question is 1/1/11

sh inl pow:

Power Capacity:     Total is 370000 mWatts. Current Free is 216800 mWatts.
Power Allocations:  Requests Honored 22 times

Port   Admin   Oper---Power(mWatts)---  PD Type  PD Class  Pri  Fault/
    State   State   Consumed  Allocated                      Error

--------------------------------------------------------------------------

1/1/1  On  On      3380  15400  802.3af  n/a     2  n/a
1/1/2  On  Off        0      0  n/a  n/a     2  n/a
1/1/3  On  On      3474  15400  802.3af  n/a     2  n/a
1/1/4  On  On      3474  15400  802.3af  n/a     2  n/a
1/1/5  Off Off        0      0  n/a  n/a     3  n/a
1/1/6  Off Off        0      0  n/a  n/a     3  n/a
1/1/7  On  Off        0      0  n/a  n/a     2  PD Detection Fault
1/1/8  Off Off        0      0  n/a  n/a     2  n/a
1/1/9  On  On      4507  15400  802.3af  n/a     2  n/a
1/1/10  Off Off        0      0  n/a  n/a     3  n/a
1/1/11  On  On      6573  30000  802.3at  Class 4 3  n/a
1/1/12  On  On      3662  15400  802.3af  n/a     2  n/a
1/1/13  On  Off        0      0  n/a  n/a     1  n/a
1/1/14  On  Off        0      0  n/a  n/a     2  n/a
1/1/15  On  Off        0      0  n/a  n/a     2  PD Detection Fault
1/1/16  On  Off        0      0  n/a  n/a     2  PD Detection Fault
1/1/17  On  Off        0      0  n/a  n/a     2  PD Detection Fault
1/1/18  On  On      3380  15400  802.3af  n/a     2  n/a
1/1/19  On  On      3380  15400  802.3af  n/a     2  n/a
1/1/20  On  On      4225  15400  802.3af  n/a     2  n/a
1/1/21  On  Off        0      0  n/a  n/a     2  PD Detection Fault
1/1/22  Off Off        0      0  n/a  n/a     2  n/a
1/1/23  Off Off        0      0  n/a  n/a     2  n/a
1/1/24  On  Off        0      0  n/a  n/a     2  n/a

--------------------------------------------------------------------------

Total                 36055 153200

Cheers.

Frequent Contributor
Posts: 118
Registered: ‎06-15-2009

Re: ICX6430 PoE problem

r.padzik, This problem looks like its relevant to the Cisco platform. May be best to contact Cisco TAC team to troubleshoot the issue.

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎07-10-2013

Re: ICX6430 PoE problem

Hi Deepti,

I'm afraid that in such case TAC would bounce the ball saying that their equipment works fine and problem is related to "the other vendor".

BTW, it's confirmed that these AP are working properly in this scenario not only with power injector, but also with Catalyst PoE switches.

Anyhow, the case is now opened and I'm in contact with Brocade support engineer.

Contributor
Posts: 22
Registered: ‎11-12-2012

Re: ICX6430 PoE problem

You are not drawing a sufficient amount of power for the Cisco AP. as you there there you are only pulling rougly 3000-6000 watts. you should be at about 12,000 when the radio pop up. Please try

switch(config)#cdp run

switch(config)# lldp run

let me know the outcome.

Joe Lentine BCNE
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎07-10-2013

Re: ICX6430 PoE problem

Dlentine,

I can observe about 6667mW (with small deviation) with properly working units and active two radios, so it seems this is enough.

I tried with cdp and lldp and it looks that at the moment problem has been resolved - radios popped up. Thanks for this hint.

This is quite strange that the same configuration of switch worked successfully at least for a year with APs. It's possible that latest software upgrade applied to access points has changed something with PoE negotiation routines.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-16-2014

Re: ICX6430 PoE problem

[ Edited ]

I'm not sure if this will help.  I was seeing the same thing.  The switch is an ICX6430-48p POE switch.

 

It was running 07.4.00dT311.  We have another switch that is the same model but 24 ports running 07.4.00T311, and when the APs were connected to that switch, we didn't see the problem.  We loaded the 07.4.00T311 code on to the 48 port switch that we were seeing the problems with, and the problem went away.

 

It's hard to say what was causing it.  But considering that going back in the version of the code on the ICX fixed it, I'm guessing there was something that the AP code that comes with 7.6 is more picky about.

 

Good luck!

Frequent Contributor
Posts: 97
Registered: ‎07-12-2011

Re: ICX6430 PoE problem

We have had similar issues with 7.6 code and Brocade POE switches, we ended up going back to 7.4 until it can be sorted out.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-16-2014

Re: ICX6430 PoE problem

I think I might've found something.  Make sure LLDP is on.  After enabling it on the switch, reboot the APs and see if it works.  We were having the same problem at another of our locations.  We rolled back to the same code but that didn't fix it.  I found another thread somewhere about making sure LLDP is on.  I looked and we had FDP and CDP on but not LLDP.  So I turned it on and immediately noticed a bunch of power adjustments on phones and other stuff.

 

The radios were still showing down, so we rebooted them and it appears to have fixed it.  Give that a try and post back here if it works.

Visitor
Posts: 1
Registered: ‎10-11-2012

Re: ICX6430 PoE problem

This fixed it for me as well. In the past I've played with the AP POE settings (injector set to override). But that didn't do it. Needed to enable LLDP.

 

-joe

Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎10-01-2015

Re: ICX6430 PoE problem

Are you using a Cisco controller for the AP's?  If so, make sure the Power Injector State box is unchecked.  That would cause the problem.  This setting is under wireless and the advanced setting window.

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.