Ethernet Switches & Routers

Reply
New Contributor
bumfress
Posts: 2
Registered: ‎02-17-2012

ESXi 5.0 nic teaming issue

I am having an issue where I am trying to enable nic teaming on my ESXi 5.0 hosts. When configuring the trunk and then running trunk deploy I am losing connectivity to my host. To get connectivity back I have to remove the trunk. I have the following configuration:

2 x ICX-6610 Layer  2 switches configured in a stack

3 x ESXi 5.0 hosts configured as a cluster ( I am only trying to configure the nic team on 1 host for now)

I am using a standard vSwitch configured with "Load balance: Route based on IP hash"

I have 4 Ethernet connections to each host.

I ran the following commands to set up the trunk

trunk e 1/1/23 to 1/1/24 e 2/1/23 to 2/1/24

trunk deploy

Attached below is a copy of my config before setting up the trunk.

ver 07.4.00T7f1

!

stack unit 1

  module 1 icx6610-24-port-management-module

  module 2 icx6610-qsfp-10-port-160g-module

  module 3 icx6610-8-port-10g-dual-mode-module

  priority 128

  stack-trunk 1/2/1 to 1/2/2

  stack-trunk 1/2/6 to 1/2/7

  stack-port 1/2/1 1/2/6

stack unit 2

  module 1 icx6610-24-port-management-module

  module 2 icx6610-qsfp-10-port-160g-module

  module 3 icx6610-8-port-10g-dual-mode-module

  stack-trunk 2/2/1 to 2/2/2

  stack-trunk 2/2/6 to 2/2/7

  stack-port 2/2/1 2/2/6

stack enable

stack mac XXXX.XXXX.XXXX

!

!

!

!

vlan 1 name DEFAULT-VLAN by port

!

vlan 10 name Trust by port

tagged ethe 1/1/19 to 1/1/24 ethe 2/1/19 to 2/1/24

untagged ethe 1/1/1 ethe 1/1/5 to 1/1/9 ethe 2/1/1 ethe 2/1/5 to 2/1/9

spanning-tree 802-1w

spanning-tree 802-1w priority 1024

!

vlan 11 name DMZ by port

tagged ethe 1/1/19 to 1/1/24 ethe 2/1/19 to 2/1/24

untagged ethe 1/1/2 ethe 2/1/2

spanning-tree 802-1w

spanning-tree 802-1w priority 1024

!

vlan 12 name NLB by port

tagged ethe 1/1/19 to 1/1/24 ethe 2/1/19 to 2/1/24

untagged ethe 1/1/3 ethe 2/1/3

spanning-tree 802-1w

spanning-tree 802-1w priority 1024

!

vlan 13 name BHRemote by port

tagged ethe 1/1/19 to 1/1/24 ethe 2/1/19 to 2/1/24

untagged ethe 1/1/4 ethe 1/1/11 ethe 1/1/13 to 1/1/18 ethe 2/1/4 ethe 2/1/11 ethe 2/1/13 to 2/1/18

spanning-tree 802-1w

spanning-tree 802-1w priority 1024

management-vlan

default-gateway  xxx.xxx.xxx.xxx 1

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

aaa authentication login default local

enable super-user-password .....

enable user disable-on-login-failure 10

hostname Bham-Production

ip address xxx.xxx.xxx.xxx 255.255.255.0

no ip dhcp-client enable

username ******* password .....

hitless-failover enable

!

!

!

!

!

!

end

I appreciate any help anyone can give me.

New Contributor
bumfress
Posts: 2
Registered: ‎02-17-2012

Re: ESXi 5.0 nic teaming issue

Well I managed to figure out the issue. My vm portgroup set up on the vswitch was not inheriting my load balance policy. Once i got that fixed the trunk functioned correctly to my vlan.

New Contributor
amanzoor
Posts: 3
Registered: ‎10-01-2012

Re: ESXi 5.0 nic teaming issue

bumfress:

I am facing exactly the same issue, could you please tell where did you exactly did this in steps please:

''''''the vswitch was not inheriting my load balance policy. Once i got that fixed the trunk functioned correctly to my vlan'''''

Regards

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.