Ethernet Fabric (VDX, CNA)

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-02-2016

Trouble with trunk between VDX 6740 to Cisco Nexus

Hello all,

 

I have been having quite some trouble getting the VDX 6740 to send VLAN traffic through the trunk that has been setup to our lab edge Cisco Nexus switch.  I have been doing numerous web searches and config changes with no luck.  Below is my current OS level and the current switch configuration:

 

Network Operating System Software
Network Operating System Version: 5.0.1
Copyright (c) 1995-2014 Brocade Communications Systems, Inc.
Firmware name:      5.0.1d
Build Time:         17:53:30 Jun 12, 2015
Install Time:       13:00:17 Mar 29, 2016
Kernel:             2.6.34.6

BootProm:           1.0.1
Control Processor:  e500mc with 4096 MB of memory

Slot    Name    Primary/Secondary Versions                         Status
---------------------------------------------------------------------------
SW/0    NOS     5.0.1d                                             ACTIVE*
                5.0.1d

Brocade VDX 7640 settings:
sw0(conf-if-te-1/0/1)# do sh run int te 1/0/1
interface TenGigabitEthernet 1/0/1
 description NEXUS5020Connection
 no fabric isl enable
 no fabric trunk enable
 switchport
 switchport mode trunk
 switchport trunk allowed vlan all
 no switchport trunk tag native-vlan
 spanning-tree shutdown
 no shutdown
!

sw0(conf-if-te-1/0/1)# do sh vlan br
Total Number of VLANs configured    : 6
Total Number of VLANs provisioned   : 6
Total Number of VLANs unprovisioned : 0
VLAN             Name            State                      Ports           Classification
(F)-FCoE                                                    (u)-Untagged
(R)-RSPAN                                                   (c)-Converged
(T)-TRANSPARENT                                             (t)-Tagged
================ =============== ========================== =============== ====================
1                default         ACTIVE                     Te 1/0/1(t)
                                                            Te 1/0/11(u)

130              VLAN0130        ACTIVE                     Te 1/0/1(t)

131              VLAN0131        ACTIVE                     Te 1/0/1(t)

132              VLAN0132        ACTIVE                     Te 1/0/10(u)
                                                            Te 1/0/8(u)
                                                            Te 1/0/9(u)
                                                            Te 1/0/6(u)
                                                            Te 1/0/7(u)
                                                            Te 1/0/4(u)
                                                            Te 1/0/1(t)
                                                            Te 1/0/3(u)
                                                            Te 1/0/5(u)

133              VLAN0133        ACTIVE                     Te 1/0/1(t)

1002(F)          VLAN1002        INACTIVE(no member port)


Cisco Nexus settings:

interface Ethernet1/40
  description "BROCADEVDX6740-HNAS"
  switchport mode trunk
  switchport trunk allowed vlan 1,130-133

I have also tried testing the te 1/0/1 port with the default port-profile, but this also did not work.  One of our other lab techs thinks the issue may be with the tagging of VLAN 1, which we have set to "no" under the port, but when doing a "sh vlan br" it looks like it still may be tagged.  Neither of us has much experience with the VDX line of switches, so I'm hoping we are just missing a simple setting to get this to work.  

 

I am able to confirm that nodes connected directly to the switch can communicate, so it seems the issue is definitely with the trunk not passing VLAN traffic.  I would greatly appreciate any assistance or suggestions, as this has been quite a headache Smiley Happy

 

Please let me know if any further info is needed or if an OS upgrade may help with this.

 

Thanks!

Contributor
Posts: 22
Registered: ‎09-24-2015

Re: Trouble with trunk between VDX 6740 to Cisco Nexus

Since the devices are from two different vendors, try adding the following to CISCO Nexus configuration:

 

 

switchport nonegotiate

 

Cisco Nexus settings:

interface Ethernet1/40
  description "BROCADEVDX6740-HNAS"
  switchport mode trunk
  switchport trunk allowed vlan 1,130-133
  switchport nonegotiate
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-02-2016

Re: Trouble with trunk between VDX 6740 to Cisco Nexus

Hi lama,

Thank you for the reply. I will have my colleague see if he can add this to the trunk port to see if this helps. I will get back with you on the results.

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.